مقایسه نسل های cpu اینتل

آنچه که درباره ی مقایسه نسل های cpu اینتل باید بدانید: تصورات غلط نسل پردازنده‌های اینتل

نسل اول پردازنده‌های اینتل – نهالم (Nehalem) پردازنده‌های نسل دوم اینتل – Sandy Bridge پردازنده‌های نسل سوم اینتل – Ivy Bridge پردازنده‌های نسل چهارم اینتل – Haswell پردازنده‌های نسل پنجم اینتل – Broadwell پردازنده‌های نسل ششم اینتل – Skylake پردازنده‌های نسل هفتم اینتل – Kaby Lake پردازنده‌های نسل هشتم اینتل – Kaby Lake R پردازنده‌های نسل نهم اینتل – Coffee Lake پردازنده‌های نسل دهم اینتل – Cannon Lake / Ice Lake پردازنده‌های نسل یازدهم اینتل – Tiger Lake نسل‌های بعدی نتیجه‌گیری تصورات غلط اول از همه، بسیاری از مردم فکر می‌کنند که Core i3، i5 و i7 نسل‌های پردازنده‌ هستند. این‌ها مدل‌ها یا برندهای پردازنده‌های اینتل هستند. بحث‌های زیادی پیرامون این موارد نیز وجود دارد که می‌توان در مقاله‌ی دیگری به آن‌ها پرداخت. ابتدا بهتر است که تمام مدل‌های پردازنده‌ی اصلی منتشر شده توسط اینتل را در این‌جا لیست کنیم: Pentium 1, 2, 3, 4 Celeron Pentium M and Celeron M for mobile devices Pentium Dual Core Core Solo Core Duo Core 2 Duo Core 2 Quad Core i3, i5, i7 مفهوم نسل‌ها عمدتا پس از انتشار سری Core i مطرح می‌شوند. تفاوت در معماری میکرو و پردازنده تفاوت اصلی در نسل پردازنده‌ها است. در ادامه به‌طور مفصل در مورد این نسل‌ها بحث خواهیم داشت.

نسلهای پردازند های AMD

پردازنده مرکزی کامپیوتر (CPU) که به مثابه مغز کامپیوتر عمل می‌کند، در واقع آن بخش از رایانه است که اقدامات، محاسبات و اجرای برنامه‌ها را بر عهده دارد. پردازنده جزو مهم‌ترین قطعات یک سیستم گیمینگ است که عملکرد و راندمان کلی سیستم را تعیین می‌کند. امروزه غالب پردازنده‌های بازار تحت لوای دو کمپانی ای‌ام‌دی (AMD) و اینتل (Intel) تولید می‌شوند. ای‌ام‌دی یکی از بزرگترین و موفق‌ترین شرکت‌ها در زمینه تولید و توسعه پردازنده‌هاست. با توجه به پیشرفت تکنولوژی ساخت، امکانات، چیپست‌ها و پیچیدگی مدل‌ پردازنده‌های متفاوت، ای‌ام‌دی نیز مانند سایر تولید کنندگان سخت افزار، شیوه‌ای خاص برای نام گذاری و معرفی قطعات خود استفاده کرده است که گاها می‌توانند برای مخاطب غیرفنی گیج کننده باشند. از این رو در این مطلب قصد داریم، همانند مطلب قبلی درباره اینتل «نام گذاری‌ها در پردازنده‌ها اینتل چه معنایی دارند؟» به بررسی و رمز گشایی این شیوه نام‌گذاری و پسوندها بپردازیم. این نام‌ گذاری‌ها تا حد زیادی شبیه به نام‌ گذاری‌ها در پردازنده‌های اینتل هستند. نام تجاری (Brand Name) نام هریک از پردازنده‌های ای‌ام‌دی، بعد اسم کمپانی همانند اینتل با نام تجاری یا برند آن شروع می‌شود. به طور معمول پردازنده‌هایی که ما در پلتفرم ای‌ام‌دی تهیه می‌کنیم با برند رایزن (Ryzen) نام گذاری می‌شوند. لازم به ذکر است که معمولا هرچه عدد مقابل Ryzen بیشتر باشد پردازنده موردنظر، جدیدتر و قدرتمندتر است. برای مثال پردازنده‌ی Ryzen 7 از یک نمونه‌ی Ryzen 5 قدرتمندتر خواهد بود. این شماره گذاری‌ها در ای‌ام‌دی دقیقا بمثابه پردازنده‌های اینتل عمل می‌کنند. البته Ryzen تنها برند پردازنده‌های ای‌ام‌دی نیست. و این شرکت برندهای دیگری در لپ‌تاپ و نوت‌بوک‌ها، گوشی‌های تلفن و سرورهای سخت افزاری نیز دارد. این برندها در تعداد هسته‌ها، معماری قالب و کاربرد از یکدیگر متفاوت‌ند. خانواده پردازنده (CPU Family) خانواده پردازنده (CPU Family) معادل اصلاح کننده‌های نام تجاری (Brand Modifier) در اینتل هستند. در پردازنده‌های ای‌ام‌دی غالبا بعد از نام برند، عددی قرار می‌گیرد که بیان‌گر خانواده نام تجاری است. امروز، سری پردازنده‌های Ryzen شامل خانواده‌های، 3، 5، 7 و 9 هستند. اعداد مارک بالاتر، سطح بالاتری از عملکرد و در برخی موارد، ویژگی‌های مازاد را به کاربران ارائه می‌دهند. در باب تفاوت کلاس‌های این خانواده می‌توان اشاره کرد که Ryzen 3 با حداکثر ۴ هسته، یک پردازنده ضعیف و مناسب برای استفاده سبک روزانه است که در رده بندی‌ها معادل core i3 اینتل قرار می‌گیرد. Ryzen 5 با حداکثر ۶ هسته پردازشی و مخصوص کاربرد بالاتر و به همین ترتیب Ryzen 7 با حداکثر ۸ هسته و Ryzen 9 با ۱۶ هسته کاربرد سنگین و یا گیمینگ دارند. لازم به ذکر است که کلاس پردازنده‌ی Threadripper هم تا سقف ۶۴ هسته پردازشی وجود دارد که به جهت مصارف خاص کاربرد دارد. نسل پردازنده (CPU Generation) عدد دوم در نام گذاری پردازنده و سرشناسه عددی پردازنده‌های ای‌ا‌م‌دی، بیان‌گر و معرفی کننده نسل ساخت آن پردازنده است که به طبع هر چه بالاتر باشد امکانات و توانایی عملکرد بالاتر و مصرف انرژی کمتری خواهد داشت. لازم به ذکر است که در حال حاضر آخرین نسل این پردازنده‌ها، نسل پنجم محسوب می‌شود. سطح عملکرد پردازنده (CPU Performance Level) عدد بعدی که پس از نسل پردازنده معرفی می‌شود، سطح عملکرد پردازنده یا CPU Performance Level است. این المان بیان‌گر سطح کارایی و عملکرد پردازنده

برزگترین مرجع تخصصی مشاوره و فروش لپ‌تاپ‌های نمایشگاهی, کارکرده و استوک

فروشگاه اینترنتی لپ تاپ 20

فروشگاه اینترنتی لپ تاپ 20 به عنوان یکی از قدیمی‌ترین فروشگاه‌های لپ‌تاپ‌های استوک با بیش از 12 سال سابقه فعالیت با پایبندی به اصول مهم (رضایت مشتری, تضمین سلامت کامل لپ‌تاپ‌ها و 7 روز ضمانت بازگشت کالا) با افتخار همواره همراه شما عزیزان بوده است. به محض ورود به فروشگاه اینترنتی لپ‌تاپ 20 با یک سایت پر از لپ‌تاپ رو به رو می‌شوید! هر آنچه که نیاز دارید و به ذهن شما خطور می‌کند در اینجا پیدا خواهید کرد.

logo-samandehi
14001226